Pamatky.cz — ilustrované panorama českých památek

Drobečková navigace

Omrvinka

• Domov
  • Fórum
  • Diskuse

Site branding

Domov
pamatky.cz

Hlavní navigace

• Domov
  • Zoznam pamiatok
  • Encyklopédia
  • Architekti
  • Náhodná pamiatka
  • Hry a kvízy
  • Fórum
  • Pamiatky vo vrecku
  • Zaregistrovať firmu
  • O projekte
SK
  • English EN
  • Deutsch DE
  • Polski PL
  • Slovenčina SK
  • Čeština CS
Zbierajte body za každú návštevu! Prihlásiť sa Registrovať zadarmo

Obsah hlavní stránky

Fórum › Tipy na výlety › Nejlepší průvodci po památkách – zkušenosti

Nejlepší průvodci po památkách – zkušenosti

T
Tomáš Sedláček 01.06.2026 13:24 👁 61 zobrazení
Všiml jsem si, že zážitek z prohlídky hodně závisí na průvodci. Kde jste zažili opravdu skvělého průvodce, který to celé oživil?

Já musím pochválit průvodce na hradě Kokoříně – fantastický vypravěč, znal každý kámen.
🌐 Preložené z CS (strojovo)
Všimol som si, že skúsenosť z turné závisí veľa od sprievodcu. Kde ste zažili naozaj skvelého sprievodcu, ktorý to všetko vrátil späť k životu?

Musím pochváliť sprievodcu hradom Kokorina - fantastický rozprávač príbehov, poznal každý kameň.

7 odpovedí

T
Tomáš Sedláček 03.06.2026 11:03
Měl jsem štěstí na průvodce na Hradě Bouzov — byl to emeritní historik, znal každý kámen. Takový zážitek nezaplatí sebevětší vstupné.
Mal som šťastie, že som mal sprievodcu po hrade Bouzov - bol to emeritný historik, poznal každý kameň. To nie je zážitok, ktorý neplatí vstupné.
L
Lucie Blažková 05.06.2026 09:03
Použila jsem aplikaci Rick Steves pro Prahu — velice dobrá, ale na venkovské hrady samozřejmě nic nemá. Tam je stále nejlepší místní průvodce.
Použil som aplikáciu Rick Steves pre Prahu - veľmi dobrá, ale samozrejme nemá nič na vidieckych hradoch. Stále existuje najlepší miestny sprievodca.
M
Martin Kopecký 07.06.2026 05:26
Audio průvodci jsou fajn, ale chybí jim interakce. Na Křivoklátě jsme měli skupinku s průvodcem, který improvizoval příběhy — to je nezaměnitelné.
Audio sprievodca sú v poriadku, ale chýba im interakcia. V Křivokláte sme mali skupinu so sprievodcom, ktorý improvizoval príbehy - je nezameniteľný.
E
Eva Procházková 09.06.2026 01:49
Průvodci NPÚ jsou většinou vynikající. Lépe platí ty hrady, kde se průvodci specializují na jedno místo a znají ho do hloubky.
Sprievodcovia SAO sú zvyčajne vynikajúce. Lepšie platiť za hrady, kde sprievodcovia špecializujú na jednom mieste a poznať ho do hĺbky.
O
Ondřej Horák 10.06.2026 22:36
Tip: Vždy se zeptat průvodce, co by si nenechal ujít, ale co není na běžné trase. Skoro vždy ukáže něco zajímavého navíc.
Tip: Vždy sa spýtajte sprievodcu, čo by mu nechýbalo, ale čo nie je na zvyčajnej trase. Takmer vždy ukazuje niečo extra zaujímavé.
K
Kateřina Malá 12.06.2026 19:41
Na Helfštýně mě průvodce vzal na věž mimo otevírací dobu a výhled na Hanou byl neskutečný. Přátelský přístup personálu dělá velký rozdíl.
Sprievodca ma zobral k veži pred otváracími hodinami a pohľad na Annu bol neuveriteľný. Priateľský postoj personálu robí veľký rozdiel.
Marek Mencner 03.07.2026 08:52
Na Helfštýně jsou průvodci fajn.
Sprievodcovia sú v Helfsteine v poriadku.

Prihláste sa na pridanie odpovede.

🏘️ Pre obce a infocentrá 🔒 Ochrana súkromia 🇸🇰 Slovenské pamiatky 📡 RSS

© 2026 pamatky.cz — provozovatel SAIT CZ spol. s r.o., IČO 43962271, DIČ CZ43962271, se sídlem Těšínská 365, 735 14 Orlová-Poruba, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ostravě, oddíl C, vložka 2359. Kontakt: +420 773 788 755, info@pamatky.cz.

Obchodní podmínky · Podmínky firemní prezentace · Ochrana osobních údajů · Cookies · Provozovatel · Řešení sporů (ČOI)