Obsah hlavní stránky
Nejlepší průvodci po památkách – zkušenosti
T
Tomáš Sedláček
01.06.2026 13:24
👁 63 wyświetleń
Všiml jsem si, že zážitek z prohlídky hodně závisí na průvodci. Kde jste zažili opravdu skvělého průvodce, který to celé oživil?
Já musím pochválit průvodce na hradě Kokoříně – fantastický vypravěč, znal každý kámen.
Já musím pochválit průvodce na hradě Kokoříně – fantastický vypravěč, znal každý kámen.
🌐 Przetłumaczone z CS (maszynowo)
Zauważyłem, że doświadczenie z wycieczki zależy od przewodnika. Gdzie doświadczyłeś naprawdę wspaniałego przewodnika, który przywrócił to wszystko do życia?
Muszę pochwalić przewodnika do zamku Kokorina - fantastyczny gawędziarz, znał każdy kamień.
Muszę pochwalić przewodnika do zamku Kokorina - fantastyczny gawędziarz, znał każdy kamień.
7 odpowiedzi
T
Tomáš Sedláček
03.06.2026 11:03
Měl jsem štěstí na průvodce na Hradě Bouzov — byl to emeritní historik, znal každý kámen. Takový zážitek nezaplatí sebevětší vstupné.
Miałem szczęście, że mam przewodnika po zamku Bouzov - był historykiem, znał każdy kamień. To nie jest doświadczenie, które nie płaci za wstęp.
L
Lucie Blažková
05.06.2026 09:03
Použila jsem aplikaci Rick Steves pro Prahu — velice dobrá, ale na venkovské hrady samozřejmě nic nemá. Tam je stále nejlepší místní průvodce.
Użyłem aplikacji Ricka Stevesa dla Pragi - bardzo dobre, ale oczywiście nie ma nic na zamki wiejskie. Jest jeszcze najlepszy lokalny przewodnik.
M
Martin Kopecký
07.06.2026 05:26
Audio průvodci jsou fajn, ale chybí jim interakce. Na Křivoklátě jsme měli skupinku s průvodcem, který improvizoval příběhy — to je nezaměnitelné.
Przewodniki audio są w porządku, ale brak interakcji. W Křivoklát mieliśmy grupę z przewodnikiem, który improwizował historie - jest to niezaprzeczalne.
E
Eva Procházková
09.06.2026 01:49
Průvodci NPÚ jsou většinou vynikající. Lépe platí ty hrady, kde se průvodci specializují na jedno místo a znají ho do hloubky.
Przewodniki SAO są zazwyczaj doskonałe. Lepiej opłacone za zamki, w których przewodnicy specjalizują się w jednym miejscu i dobrze ją znają.
O
Ondřej Horák
10.06.2026 22:36
Tip: Vždy se zeptat průvodce, co by si nenechal ujít, ale co není na běžné trase. Skoro vždy ukáže něco zajímavého navíc.
Wskazówka: Zawsze zapytaj przewodnika, czego by nie przegapił, ale co nie jest na zwykłej trasie. Prawie zawsze pokazuje coś interesującego.
K
Kateřina Malá
12.06.2026 19:41
Na Helfštýně mě průvodce vzal na věž mimo otevírací dobu a výhled na Hanou byl neskutečný. Přátelský přístup personálu dělá velký rozdíl.
Przewodnik zabrał mnie do wieży poza godzinami otwarcia i widok Hannah był niesamowity. Przyjacielska postawa personelu robi wielką różnicę.
Marek Mencner
03.07.2026 08:52
Na Helfštýně jsou průvodci fajn.
Przewodnicy są w porządku w Helfstein.
Zaloguj się aby dodać odpowiedź.