Pamatky.cz — ilustrované panorama českých památek

Drobečková navigace

Omrvinka

• Domov
  • Fórum
  • Diskuse

Site branding

Domov
pamatky.cz

Hlavní navigace

• Domov
  • Zoznam pamiatok
  • Encyklopédia
  • Architekti
  • Náhodná pamiatka
  • Hry a kvízy
  • Fórum
  • Pamiatky vo vrecku
  • Zaregistrovať firmu
  • O projekte
SK
  • English EN
  • Deutsch DE
  • Polski PL
  • Slovenčina SK
  • Čeština CS
Zbierajte body za každú návštevu! Prihlásiť sa Registrovať zadarmo

Obsah hlavní stránky

Fórum › Fotografie z cest › Zlatá hodinka na hradech – sdílejte fotky!

Zlatá hodinka na hradech – sdílejte fotky!

O
Ondřej Horák 16.05.2026 12:59 👁 130 zobrazení
Nic neudělá fotografii hradu lépe než světlo při západu slunce. Minulý týden jsem zachytil Bezděz těsně před soumrakem a výsledek předčil očekávání.

Na který hrad nebo zámek jste nafotili nejlepší snímky? Kde stojí za to přijet ráno nebo večer?
🌐 Preložené z CS (strojovo)
Nič nerobí fotku hradu lepším ako západ slnka. Minulý týždeň som chytil Bezdeza tesne pred súmrakom a výsledok prekročil očakávania.

Ktorý hrad alebo hrad ste urobili najlepšie fotografie? Kde stojí za to prísť ráno alebo večer?

4 odpovede

J
Jakub Vlček 22.05.2026 09:12
Zveřejnil jsem fotku Točníku při západu slunce na Instagramu a měla přes 400 liků. Ta zlatá světla na kamenném zdivu jsou prostě neodolatelné. 📸
Pri západe slnka som napísal fotku Torchu na Instagram a mala vyše 400 liks. Zlaté svetlá na kamennej stene sú jednoducho neodolateľné
J
Jana Nováková 28.05.2026 05:08
Ranní mlha kolem Kokořína je magie — přišla jsem hodinu před otevřením a brána byla ještě zavřená, ale stačilo obejít zdi a mít celé okolí jen pro sebe.
Ráno hmla okolo Kokorina je mágia - prišiel som hodinu pred otvorením a brána bola stále zavretá, ale všetko, čo som musel urobiť, bolo ísť okolo múrov a mať celú štvrť pre seba.
P
Petr Kratochvíl 03.06.2026 01:07
Zvíkov při ranním pátrání v mlze nad soutokem Otavy a Vltavy... prostě neopakovatelné. Doporučuji srpen, kdy bývá mlha nejčastěji.
Zviera ráno hľadá hmlu nad sútokom Otavy a Vltavy... len neopakovateľné. Odporúčam august, keď hmla je najčastejšie.
M
Markéta Dvořáčková 08.06.2026 20:16
Lipnice nad Sázavou při podzimním podvečeru — staré zdivo v teplých barvách a les kolem v ohnivém podzimním kabátu. Bylo mi líto odcházet.
Lipnice nad Sázavou počas jesene večer - staré murivo v teplých farbách a les okolo ohnivého jesenného kabáta. Prepáčte, že som odišiel.

Prihláste sa na pridanie odpovede.

🏘️ Pre obce a infocentrá 🔒 Ochrana súkromia 🇸🇰 Slovenské pamiatky 📡 RSS

© 2026 pamatky.cz — provozovatel SAIT CZ spol. s r.o., IČO 43962271, DIČ CZ43962271, se sídlem Těšínská 365, 735 14 Orlová-Poruba, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ostravě, oddíl C, vložka 2359. Kontakt: +420 773 788 755, info@pamatky.cz.

Obchodní podmínky · Podmínky firemní prezentace · Ochrana osobních údajů · Cookies · Provozovatel · Řešení sporů (ČOI)