Pamatky.cz — ilustrované panorama českých památek

Drobečková navigace

Breadcrumb

• Domů
  • Forum
  • Diskuse

Site branding

Home
pamatky.cz

Hlavní navigace

• Home
  • List of monuments
  • Encyclopedia
  • Architects
  • Random monument
  • Games & quizzes
  • Forum
  • Monuments in your pocket
  • Register a business
  • About the project
EN
  • English EN
  • Deutsch DE
  • Polski PL
  • Slovenčina SK
  • Čeština CS
Earn points for every visit! Log in Register free

Obsah hlavní stránky

Forum › Hrady a zámky › Nejkrásnější hrady v Čechách – vaše TOP 3?

Nejkrásnější hrady v Čechách – vaše TOP 3?

O
Ondřej Horák 11.05.2026 12:27 👁 101 views
Zdravím všechny milovníky hradů!

Sháním inspiraci na letní výlety a zajímalo by mě, které hrady považujete za nejkrásnější v Čechách. Já osobně nedám dopustit na:

1. **Karlštejn** – klasika, ale pořád ohromující
2. **Bezděz** – perfektní výhled, gotická atmosféra
3. **Křivoklát** – autentický interiér, skvělé průvodce

A co vy? Překvapte mě něčím méně známým!
🌐 Translated from CS (machine)
Hello, castle lovers!

I am looking for inspiration for summer trips and I wonder which castles you consider the most beautiful in Bohemia. Personally, I'm not going to let you say,

1. * * Karlstejn * * - classic but still stunning
2. * * Without fear * * - perfect view, gothic atmosphere
3. * * Křivoklát * * - authentic interior, great guide

What about you? Surprise me with something less familiar!

10 replies

P
Petr Kratochvíl 13.05.2026 14:25
Já bych přidal Hrad Loket – ty rokliny kolem řeky Ohře jsou neskutečné. A vstupné je fér.
I would add Castle Elbow - the gorge around the river Ohre is incredible. And admission is fair.
L
Lucie Blažková 16.05.2026 10:53
Moje trojice: Bouzov, Křivoklát a Točník. Bouzov mě nadchnul architekturou, Křivoklát atmosférou lesů kolem, a Točník romantickými ruinami.
My three-way: Bouzov, Crookolát and Torch. Bouzov got me excited by architecture, Crooked the atmosphere of the woods around, and Rotten with romantic ruins.
K
Kateřina Malá 16.05.2026 13:33
Bezděz je absolutní favorit! Ale raději doporučuji přijít brzy ráno, odpoledne je tam dost turistů.
He's the absolute favorite! But I prefer to come early in the morning, there are plenty of tourists in the afternoon.
M
Martin Kopecký 21.05.2026 07:50
Jednoznačně Karlštejn, Houska a Pernštejn. Houska je fascinující zejména kvůli pověstem o díře do pekla — místní atmosféra je neuvěřitelná.
Definitely Karlstejn, Houska and Pernštejn. The bagel is fascinating especially because of the rumors about a hole in hell - the local atmosphere is incredible.
E
Eva Procházková 26.05.2026 05:09
Já bych přidala Hlubokou nad Vltavou, ačkoliv je to zámek. Ale pokud hrady, tak Zvíkov + Orlík jako výlet v jednom — oba stojí nad Vltavou a vzájemně se doplňují.
I'd add Deep Over the Vltava, although it's a castle. But if castles, then Animal + Eagle as a trip in one - both stand above the Vltava and complement each other.
O
Ondřej Horák 31.05.2026 01:35
Kost v Českém ráji je moje volba číslo jedna. Méně turistů, autentická atmosféra a okolní krajina Prachovských skal je k nezaplacení.
The bone in the Czech Paradise is my number one choice. Less tourists, authentic atmosphere and surrounding landscape of Prachov rocks are priceless.
K
Kateřina Malá 04.06.2026 22:12
Přiznám se, že mám slabost pro jižní Čechy — hrad Landštejn na hranici s Rakouskem je nádherná zřícenina a je tam skoro vždy ticho.
I confess that I have a soft spot for southern Bohemia - Landstejn Castle on the border with Austria is a beautiful ruin and it is almost always quiet.
J
Jakub Vlček 09.06.2026 20:10
Šternberk a Sovinec v Jeseníkách za mě! Severní Morava se trochu přehlíží, ale tamní hrady mají obrovský potenciál.
Sternberk and Owl in Jeseníky for me! North Moravia is a bit overlooked, but its castles have enormous potential.
admin 23.06.2026 17:03
Nejlevnší je na Alegro.cz tam nakupujte.
The cheapest is on Alegro. You can buy there.
admin 24.06.2026 17:03
Sakra, co to je za blbý web?
🌐 Translated from SK (machine)
Damn, what kind of stupid website is that?

Log in to add a reply.

🏘️ For municipalities & info centres 🔒 Privacy 🇸🇰 Slovak monuments 📡 RSS

© 2026 pamatky.cz — provozovatel SAIT CZ spol. s r.o., IČO 43962271, DIČ CZ43962271, se sídlem Těšínská 365, 735 14 Orlová-Poruba, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem v Ostravě, oddíl C, vložka 2359. Kontakt: +420 773 788 755, info@pamatky.cz.

Obchodní podmínky · Podmínky firemní prezentace · Ochrana osobních údajů · Cookies · Provozovatel · Řešení sporů (ČOI)